Sweet Kate

Vrouwenkoor Sweet Kate bestaat op dit moment uit 15 vrouwen. Er is plek voor ongeveer 16 leden, verdeeld over 3 of zelfs 4 stemgroepen met de stemmen alt, mezzo en sopraan. De sfeer in dit koor is heel goed, en behalve muziek (en hard werken tijdens de repetities) staat ook die sfeer hoog in het vaandel van het koor.

Repetities en locatie:

De vrouwen repeteren op woensdagavonden, muv de schoolvakanties, onder leiding van Renée Harp. De oefenruimte is in de studio van Zangschool Haarlem, Jan Evertsenstraat 11, vlakbij de Randweg, vrij parkeren.

De repetities zijn met ondersteuning van de piano. Er is aandacht voor stemvorming.

Repertoire en 0ptredens:

Sweet Kate zingt (licht)klassiek repertoire in diverse stijlen, uit verschillende periodes en culturen. Het thema voor het concert op 24 oktober j.l. was ‘Het weer’. Het thema voor 2016 is ‘Het Engelse Landschap’ (werktitel) door Engelse componisten uit de 1e helft van de 20e eeuw, zoals Elgar, Vaughan Williams, Britten e.a.

Door de onderlinge saamhorigheid en prachtige koorklank weet Sweet Kate haar publiek te roeren en te raken. Het koor treedt meerdere keren per jaar op (in verschillende samenstellingen): deelname aan het Korenlint Haarlem, een groot themaconcert, een (deel)concert rond kerst en kleine optredens (op aanvraag) in tehuizen.

Heb je zin om te zingen en heb je enige ervaring, stuur dan een mail naar: caroline.cazemier@planet.nl.

img-20160912-wa0011