Zanglessen

Jouw stem staat centraal

In de zanglessen staat jouw stem centraal. De kwaliteiten, de do´s AND don´ts met jouw stem. Voorop staat dat je van zingen geniet, en dat blijft doen. Afhankelijk van wat je stem nodig heeft, werken we aan de hoogte, de adem, de klankkleuren, het volume en de expressie. Het repertoire kies je zelf: pop, klassiek, jazz, musical, grunten of een mix…

Je kunt kiezen voor individuele lessen, duolessen of groepslessen, of een combinatie. De lessen duren een half uur, driekwartier of een uur, wekelijks of om de week (of met langere tussenpozen als je zo ver gevorderd bent dat je zelf aan de slag kan met wat je in de lessen ontdekt).

Zingen doe je met je mond… open!

Zangles vul je samen in:

Zangschool Haarlem geeft zanglessen aan zangers en zangeressen van 6 tot 88. Renée Harp, tevens sinds 2004 docent aan het Conservatorium van Amsterdam, geeft al 30 jaar les aan jong en oud. VAN GEZOND ZINGEN WORD JE BLIJ!

Renée heeft ervaren dat zingen een basis voor een goed innerlijk leven legt. Behalve aan volwassenen geven we graag les aan kinderen en jongeren. We zingen al het denkbare repertoire, gemengd met de bijbehorende technieken (Bel Canto, CVT, EVT, Lichtenberg).

Zangles aan kinderen en jongeren:

Zangles geven aan kinderen en jongeren is echt een vak apart. Veel kinderen zingen de hele dag, en horen overal hun idolen. Maar wat is goed zingen? Hoe ga je het goed volhouden zonder je stem schade te doen? Wat zijn jouw grenzen en wat zijn jouw mogelijkheden? Renée Harp geeft al 25 jaar zangles aan kinderen en jongeren en is gespecialiseerd in talentontwikkeling bij jongeren. Onder haar leiding helpen we de youngsters graag op weg om dat op een gezonde en goede manier te (blijven) doen.

Optreden:

Behalve individuele zanglessen is er ook regelmatig gelegenheid om samen te zingen en om op te treden (zie de agenda). Onze insteek is dat we ons niet hoeven te meten met gemanipuleerde en gepimpte opnames maar dat we in een veilige, fijne concertsetting ervaring opdoen met optreden en…. onze favoriete muziek delen met anderen. We maken van elk concert een feestje!

De ‘klik’:

Om je stem tot bloei te laten komen en om gewoon vrij te kunnen zingen, moet je wel een klik hebben met je docent en de sfeer fijn vinden.Renée vindt het belangrijk vinden dat jij je happy voelt in je zanglessen, dus doen we altijd eerst een proefles om te kijken of het klikt.

Voor een kennismaking met de visie van Renée Harp, klik op visie.

Renée