Zanglessen

Jouw stem staat centraal

In de zanglessen staat jouw stem centraal. De kwaliteiten, de do´s AND don´ts met jouw stem. Voorop staat dat je van zingen geniet, en dat blijft doen. Afhankelijk van wat je stem nodig heeft, werken we aan de hoogte, de adem, de klankkleuren, het volume en de expressie. Het repertoire kies je zelf: pop, klassiek, jazz, musical, grunten of een mix…

Je kunt kiezen voor individuele lessen, duolessen of groepslessen, of een combinatie. De lessen duren een half uur, driekwartier of een uur, wekelijks of om de week (of met langere tussenpozen als je zo ver gevorderd bent dat je zelf aan de slag kan met wat je in de lessen ontdekt).

Zingen doe je met je mond… open!

Zangles vul je samen in:

Zangschool Haarlem geeft zanglessen aan zangers en zangeressen van 6 tot 88. We zijn een gespecialiseerd team, zodat er altijd een goede docent ‘op honk’ is. We werken bovendien nauw samen en hebben regelmatig extra scholing. Het team staat onder leiding van Renée Harp, tevens sinds 2004 docent aan het Conservatorium van Amsterdam.

We geloven dat zingen een basis voor een goed innerlijk leven legt. Behalve aan volwassenen geven we graag les aan kinderen en jongeren. We zingen al het denkbare repertoire, gemengd met de bijbehorende technieken (Bel Canto, CVT, EVT, Lichtenberg).

Zangles aan kinderen en jongeren:

Zangles geven aan kinderen en jongeren is echt een vak apart. Veel kinderen zingen de hele dag, en horen overal hun idolen. Maar wat is goed zingen? Hoe ga je het goed volhouden zonder je stem schade te doen? Wat zijn jouw grenzen en wat zijn jouw mogelijkheden? Renée Harp geeft al 20 jaar zangles aan kinderen en jongeren en is gespecialiseerd in talentontwikkeling bij jongeren. Onder haar leiding helpen we de youngsters graag op weg om dat op een gezonde en goede manier te (blijven) doen.

Optreden:

Behalve individuele zanglessen is er ook regelmatig gelegenheid om samen te zingen en om op te treden (zie de agenda). Onze insteek is dat we ons niet hoeven te meten met gemanipuleerde en gepimpte opnames maar dat we in een veilige, fijne concertsetting ervaring opdoen met optreden en…. onze favoriete muziek delen met anderen. We maken van elk concert een feestje!

De ‘klik’:

Om je stem tot bloei te laten komen en om gewoon vrij te kunnen zingen, moet je wel een klik hebben met je docent en de sfeer fijn vinden. Je kunt bij ons altijd van docent wisselen, wij moedigen dat aan omdat wij het belangrijk vinden dat jij je happy voelt in je zanglessen.

Een persoonlijke ervaring van een van onze stageleerlingen:

Diana heeft vanaf de zomer zanglessen in ons Opleidings-project (Opleiding Vocal Education): “Ik ben erg blij met de lessen. De docent-in-opleiding is heel enthousiast en weet mij ook erg enthousiast te maken. Ze luistert goed naar wat ik wil, ik leer ontzettend veel over zingen (techniek, hoe het werkt met stembanden, over mijn eigen stem, de gouden vijf, handige tips om hoge en lage noten te kunnen zingen, ontspannen staan etc etc). Iedere les iets nieuws en goed gedoseerd. Daarbij gaat het allemaal met veel plezier en humor. Dat halve uurtje is steeds in no-time voorbij, daar ben ik steeds weer verbaasd over. En vol nieuwe energie ga ik dan naar huis.”

Voor een kennismaking met de visie van Renée Harp, klik op visie.