Docenten

fe5_0071

In Zangschool Haarlem worden de lessen verzorgd door verschillende docenten, elk met een uitmuntende opleiding (conservatoria en aanvullende opleidingen, in diverse stijlen en methodes) en met ruime ervaring op het podium en in lesgeven aan zangers en zangeressen van alle leeftijden.

Het team werkt nauw samen, en docenten kunnen elkaar vervangen, zodat uw lessen gewaarborgd zijn. Ook kunt u van docent veranderen als u dat leuk of interessant vindt.

Kom gerust eens kennismaken of kijken. U bent van harte welkom.

Renée Harp

Renée Harp studeerde, na haar universitaire studie Mediëvistiek/Arabisch, zang en opera aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam. Na voltooiing van haar opera-opleiding kreeg ze een beurs om enkele maanden verder te studeren bij docenten van de Guildhall School of Music and Drama in Londen.

In Londen deed ze enkele operaprojecten, waarna ze terugkeerde in Amsterdam. In Nederland trad ze op in tal van grotere en kleinere producties, maar de grootste vreugde ondervond ze in zelf geproduceerde kleinschalige muziektheaterprojecten, waar ze bovendien zelf de teksten voor schreef.

In de loop van de jaren werd ze steeds vaker gevraagd voor het maken van musicalprojecten met kinderen. Ze gaf vijf jaar lang zangles op de Musicalschool voor kinderen van het Muziekcentrum Zuid-Kennemerland, en verzorgde musicalprojecten op diverse scholen, bijvoorbeeld de Haarlemse Montessori School, Basisschool De Dapper in Amsterdam, en het Bertrand Russell College in Krommenie. Samen met componisten Bert Bouquet en Heleen Verleur schreef ze een tiental musicals, waaronder Carry Snotter, Minnie Noes, Heksenketel en Lef!

Bovendien gaf ze workshops aan diverse bedrijven, en voor de Educatieve afdelingen van de Nederlandse Opera en van het Koninklijk Concertgebouw, Stichting Kunst en Cultuur Gelderland, Kunst Centraal (Utrecht), Stichting Interart (Arnhem).

Renée treedt op met Heleen Verleur, met het programma “I carry your heart”, met liederen van Heleen.
Met Prima Diva (http://www.primadiva.nl) maakt en speelt Renée operavoorstellingen op elke denkbare lokatie.
De nieuwe voorstelling ‘Tot hier, en verder…’ is enthousiast ontvangen, en wordt door culturele instellingen en bedrijven geboekt.

Renée Harp en Pauline Verburg in Prima Diva
Renée Harp en Pauline Verburg in Prima Diva

Sinds 2004 geeft ze les op het Conservatorium van Amsterdam: van 2004 tot 2014 gaf ze methodiek zang klassiek (het opleiden van hoofdvakstudenten zang klassiek tot zangdocent). Ze geeft nog steeds zangles op het Conservatorium van Amsterdam aan de studenten ODM (Opleiding Docent Muziek, het vroegere ‘schoolmuziek’) en ze maakt deel uit van het DOK team (DOK staat voor De ondernemende kunstenaar) dat studenten coacht in de stap naar het professionele leven.

splash_improved

Zomer 2010 volgde Renée de levels 1 en 2 van EVT. Bij Alberto ter Doest volgde ze ook de rockzang / grunten dagcursus. In 2013 nam ze deel aan de Einfuhrüngsseminar bij Gisela Rohmert in Lichtenberg over de Lichtenberger methode. Ook in 2013 deed ze een workshop van het Roy Hart Theatre en nodigde ze een masterdocent CVT uit voor een workshop aan de docenten van Zangschool Haarlem.

In 1999 startte Renée met haar éénvrouwsbedrijf Hoge Hoed Zangkunstbedrijf, waarin ze al haar activiteiten op het gebied van zang en theater onderbracht. Inmiddels is Hoge Hoed Zangkunstbedrijf in Haarlem en omstreken een begrip. Zangschool Haarlem is onderdeel van Hoge Hoed Zangkunstbedrijf en is, zoals de naam al zegt… een zangschool. Een school waarin plaats is voor elke zanger en elke zangstijl.
Regelmatig stromen leerlingen van Renée door naar verschillende musical- en theateropleidingen (Den Haag, Brussel, Utrecht, Amsterdam, Alkmaar).

Nina Leisink

Nina Leisink (1991) is van jongs af aan bezig met zingen en dansen. Beide disciplines vond ze zo leuk, dat ze niet kon kiezen waar ze in verder wilde. Dit gegeven samen met haar voorliefde voor theater maakte dat ze zich richtte op musical. Na jarenlang vooropleidingen te hebben gedaan, startte ze in 2009 aan haar vakopleiding ‘Musicaltheater’ op Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. In 2013 behaalde ze haar bachelor waarna ze een tijd in een dansgezelschap danste. Hierna werd haar interesse gewekt in het werken met mensen in de vorm van lesgeven en ze haalde haar zanglesbevoegdheid. In 2014 begon ze als docent bij Zangschool Haarlem. In de lessen werkt Nina naast zangtechnieken aan presentatie en liedinterpretatie. Ook heeft zij een aantal groepjes waarmee ze meerstemmig repertoire zingt. Naast haar werkzaamheden op de zangschool, treedt Nina zelf op als zangeres en is ze bezig met diverse theaterprojecten. Ook zal zij vanuit Zangschool Haarlem musicals met kinderen gaan maken en opvoeren.