Docent Renée Harp

In Zangschool Haarlem worden de lessen verzorgd door Renée Harp, die al 30 jaar zanglessen en workshops geeft aan jong en oud. Kwaliteit en zorgvuldigheid in het omgaan met uw stem staat voorop; gezond en veilig zingen is de basis voor zingen met effecten en expressie, voor plezier!

Kom gerust eens kennismaken of kijken. U bent van harte welkom.

Renée Harp

Renée Harp studeerde, na haar universitaire studie Mediëvistiek/Arabisch, zang en opera aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam. Na voltooiing van haar opera-opleiding kreeg ze een beurs om enkele maanden verder te studeren bij docenten van de Guildhall School of Music and Drama in Londen.

In Londen deed ze enkele operaprojecten, waarna ze terugkeerde in Amsterdam. In Nederland trad ze op in tal van grotere en kleinere producties, maar de grootste vreugde ondervond ze in zelf geproduceerde kleinschalige muziektheaterprojecten, waar ze bovendien zelf de teksten voor schreef.

In de loop van de jaren werd ze steeds vaker gevraagd voor het maken van musicalprojecten met kinderen. Ze gaf vijf jaar lang zangles op de Musicalschool voor kinderen van het Muziekcentrum Zuid-Kennemerland, en verzorgde musicalprojecten op diverse scholen, bijvoorbeeld de Haarlemse Montessori School, Basisschool De Dapper in Amsterdam, en het Bertrand Russell College in Krommenie. Samen met componisten Bert Bouquet en Heleen Verleur schreef ze een tiental musicals, waaronder Carry Snotter, Minnie Noes, Heksenketel en Lef!

Bovendien gaf ze workshops aan diverse bedrijven, en voor de Educatieve afdelingen van de Nederlandse Opera en van het Koninklijk Concertgebouw, Stichting Kunst en Cultuur Gelderland, Kunst Centraal (Utrecht), Stichting Interart (Arnhem).

Renée treedt op met Heleen Verleur, met het programma “I carry your heart”, met liederen van Heleen.
Met Prima Diva (http://www.primadiva.nl) maakt en speelt Renée operavoorstellingen op elke denkbare lokatie.
De nieuwe voorstelling ‘Tot hier, en verder…’ is enthousiast ontvangen, en wordt door culturele instellingen en bedrijven geboekt.

Renée Harp en Pauline Verburg in Prima Diva
Renée Harp en Pauline Verburg in Prima Diva

Sinds 2004 geeft ze les op het Conservatorium van Amsterdam: van 2004 tot 2014 gaf ze methodiek zang klassiek (het opleiden van hoofdvakstudenten zang klassiek tot zangdocent). Ze geeft nog steeds zangles op het Conservatorium van Amsterdam aan de studenten ODM (Opleiding Docent Muziek, het vroegere ‘schoolmuziek’) en ze maakt deel uit van het team docenten ondernemerschap, dat studenten coacht in de stap naar het professionele leven.

splash_improved

Zomer 2010 volgde Renée de levels 1 en 2 van EVT. Bij Alberto ter Doest volgde ze ook de rockzang / grunten dagcursus. In 2013 nam ze deel aan de Einfuhrüngsseminar bij Gisela Rohmert in Lichtenberg over de Lichtenberger methode. Ook in 2013 deed ze een workshop van het Roy Hart Theatre en nodigde ze een masterdocent CVT uit voor een workshop aan de docenten van Zangschool Haarlem.

In 1999 startte Renée met haar éénvrouwsbedrijf Hoge Hoed Zangkunstbedrijf, waarin ze al haar activiteiten op het gebied van zang en theater onderbracht. Inmiddels is Hoge Hoed Zangkunstbedrijf in Haarlem en omstreken een begrip. Zangschool Haarlem is onderdeel van Hoge Hoed Zangkunstbedrijf en is, zoals de naam al zegt… een zangschool. Een school waarin plaats is voor elke zanger en elke zangstijl.
Regelmatig stromen leerlingen van Renée door naar verschillende musical- en theateropleidingen (Den Haag, Brussel, Utrecht, Amsterdam, Alkmaar).

Renée heeft jaren plaats geboden aan jonge docenten om binnen Zangschool Haarlem te komen werken. Met ingang van september 2020 keerde zij terug naar het eenvrouwsbedrijf.