Aflevering 1: Het begin

Afl. 1 Het begin

Gisteren kwam Zayna voor het eerst op les. Deze eerste les was eigenlijk een proefje: we moeten elkaar leren kennen, en ik wil graag Zayna’s stem leren kennen.
Na het uitwisselen van wat weetjes over Zayna (nooit eerder zangles gehad, maar wel altijd willen zingen, ze kan geen noten lezen maar heeft wel toneellessen gehad en ze rijdt paard) beginnen we haar stem te verkennen. Ze heeft een grote stem met veel kleuren. Interessante laagte en grote hoogte. Maar… ze treft geen één noot meteen raak. Wat nu te doen?
Als ik de noten voorspeel op de piano heeft ze moeite de juiste toon te pakken. Als ik meezing gaat het beter. Ik laat haar het verschil horen tussen volkomen consonantie en dissonantie. We maken daar een gehoorspelletje van, met een grap tussendoor. Als haar oren het verschil herkennen, laat ik haar een lange toon zingen en zing ik er dissonant of consonant een toon bij. Als dat lukt, laat ik haar mijn toon oppikken.
Zo, dat was een nuttige eerste les.
Zayna is enthousiast en wil graag door.